HEKVA, 2015 yılında “İstihdam Garantili Mutfak Atölyeleri” projesi kapsamında İSMEK Hayat Boyu Öğrenme çalışmaları çerçevesinde başlatmış olduğu MUTFAK ATÖLYELERİ Aşçı ve Pastacı Çırağı Meslek Kurslarına yönelik işbirliğini sürdürmektedir. Eğitim çalışmalarının yanısıra HEKVA, Mutfak Atölyelerinde eğitimlere katılan ve belge almaya hak kazanan kursiyerlerin gıda hizmet sektöründe istihdamlarına yönelik olarak da destek sağlamaktadır.
HEKVA Mutfak Atölyelerinde, İSMEK Eğitmeni Selin ÖZYİĞİT tarafından verilen eğitimler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan modüler programlarına uygun olarak sürdürülmektedir. Perşembe ve Cuma günleri MUTFAK ATÖLYELERİNDE sürdürülen eğitimlerin toplam süresi 272 saattir.
Kişisel Bakım |
İşe Hazırlık |
Sanitasyon |
Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP |
Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı |
Besin Öğeleri 1 |
Besin Öğeleri 2 |
Besin Grupları |
Sebzeleri Pişirmeye Hazırlık |
Sebze Garnitürleri |
Fond ve Temel Çorbalar |
Yumurta pişirme |
Basit Tatlılar |
|
HEKVA Mutfak Atölyelerinde, 2017-2018 Eğitim Dönemi 8 Şubat 2018 – 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA branşında devam etmektedir.
Ev Yemekleri Hazırlama branşında 21 Kursiyer kayıt altına alınmıştır.
HEKVA Mutfak Atölyelerinde, 9.2.2017-29.6.2017 tarihleri arasında Aşçı Çırağı branş eğitimleri verilmiştir.
AŞÇI ÇIRAĞI meslek kurslarından 2017 Haziran ayında 12 kursiyer MEB onaylı sertifika almaya hak kazanarak mezun olmuştur.